Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mer ytterligare mer.


Eurydike står inte längre där

Orfeus fyller sin cirkel med svart bläck.
sen stirras det. på brytningar.
sen så skriver han om det hela, till sin doktrin.
sin sanning.

självklart kunde inget vara längre från sanningen.

att försöka skriva in sig i en annans hjärta på sitt sätt gränslöst,
även om det gränsar till vansinne.
avsaknaden av insikten som lyser tillbaka är bara en effekt som avsaknaden kommer med.
Eurydike står inte längre där som en spegel, hon har rest.

med hans tillkortakommanden som biljett.

Eurydike har sitt eget mörker att möta, att fylla.
men skillnaden är
hon vet, att hon vet
liksom du vet, att helhet och tomhet
är bara olika namn på samma
fenomen.




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 417 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-10-10 19:57



Bookmark and Share


  i af apa
början av texten känns lite tveksam med sen x 2, i min läsning... men dikten växer och slutet är riktigt BRAVO!
2016-10-16

  Minkki VIP
den var bra!
2016-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström