Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon

 

 

Sakta vaknar dagen, det gör också jag.
Sträcker på mig, gäspar med stort välbehag.
Ligger still och lyssnar, regnet öser ner.
Ser nu hur det ljusnar ute mer och mer.

Tänder så min lampa, dags att stiga upp.
Hör hur någon galer, det är våran tupp.
Frukosten den väntar, klär mig, det är klart.
Mina sysslor väntar, måste sätta fart.

Jag ska städa huset, baka lite bröd.
Sedan koka soppa som ska vara röd.
Firas ska vår granne med ett stort paket.
Vad som händer mera, ingen av oss vet.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet
Läst 547 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-10-23 10:31



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Fina rim i din härliga dikt om vardagens glädje och sysslor..!
2016-10-28

  anits VIP
Livsbejakande och mycket fint skaldat!
2016-10-28

  Stefan Albrektsson
Morgonstund har guld i mund. Livsnjutande, förväntansfullt, härligt - som jag brukar säga: Den som gapar efter mycket får munnen full.
2016-10-27

  Lars Hedlin
Vackert och berikande!
2016-10-26

    Dan Myrbeck
Då får du hälsa grannen så gott,
hoppas hen ett fint paket fått!
2016-10-25

  Heikki Hellman
En härlig dag i sin början! En fin beskrivning av dina morgonrutiner.
2016-10-25

  ULJO
Så fint
2016-10-24

  Eila
Fett fin så
2016-10-24

  Anya VIP
Vilken lycka i det nära och enkla. Har ätit röd soppa idag...soppa på röda linser. :)
2016-10-24

    tramp
Snygga rim här !

Jag gillade det med en soppa som ska vara röd :-) !
2016-10-24

  Bo Himmelsbåge
Fin, rimmad morgonpärla att glädja oss
åt...
Uppe med tuppen, där finns ingen gråt...
Städ o baka o det med fläkt o fart!
Ohh... en sådan morgon... åhh... så underbart!

Tack!
2016-10-23

  Rise Little One
Livsnjutare från här och nu ...
2016-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig text om livets små glädjeämnen.
2016-10-23

  Olof Lagerhorn VIP
En skön morgon där det personliga och livet runtomkring speglar sig i, och ger varann, perspektiv och färg.
2016-10-23

    Birgersdotter VIP
Mysig dag!
2016-10-23

    ej medlem längre
Det låter trevligt! Hoppas det blir en fin dag trots höstvädret därute!
2016-10-23

    ej medlem längre
Underbar morgon vännen! Skönt! :)
2016-10-23

  Marianne Räf
Wow, så bra rimmat, med fint
innehåll, också !...................
2016-10-23

  Eva Helene VIP
Härligt uppfriskande dikt!
2016-10-23

    ej medlem längre
En vardagsglädje fyllt med trygghet, värme och livslust.
2016-10-23

  Niliboy
Fin morgon! Ja morgonen är verkligen en pärla. Då mår man bra efter sömnen å alla drömmar å får inspiration till bön!
2016-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet