Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
MELODI: "RÖVARNAS VISA"; KSMB:s VERSION


BEVÄPNAD MED ETT SINNELAG

beväpnad med ett sinnelag

ger jag mig ut i striden

och ute gryr en helt ny dag

en höstmorgon i tiden

det här är fiskens gyllne tid

min själ är fylld av himmelsk frid

så uthärdar jag denna dagliga strid

liksom heidenstam har jag mitt "övralid"

 

den grund jag står på är mitt fort

och min operationsbas

Gud är min arbetsgivare

jag är Hans stolte springsjas

med Honom är jag oslagbar

Han ger mig kraften som jag har

Hans ledning får klargöra när, hur & var

och trots höstmörkret är min kust alltid klar

 

 

LARZ GUSTAFSSON 25/10 2016

https://www.youtube.com/watch?v=vE_IWsM7gLE

 

Thorbjörn Egner skrev originalversionen, som förekommer i "Folk & Rövare i Kamomilla Stad". Men KSMB:s är bättre!!

Lysna och dansa pogo.

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 225 gånger
Publicerad 2016-10-25 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP