Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARDE LJUS

I fönstren tindrar

adventsljus

 

lyser upp

mörkret vi ser

 

utanför rutan

lyser andra ljus

 

bomber, granater

och eldkastare

 

lyser upp

döden de ser




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-11-27 17:29



Bookmark and Share


  Margareta Wersäll
Så genomgripande, det värker till i hela kroppen. Så ska dikt skrivas.


2016-11-30

    Dan Myrbeck
Ja, läget är alvarligare
än någonsin.
2016-11-29

  Lars Hedlin
Starkt
2016-11-29

  M.Eta
Stor skillnad på ljussken och ljussken, sorgligt men sant. Tänkvärd text!
2016-11-28

  Blomma-Stjärna VIP
ljus brukar vi tänka på som värme och liv - VARDE LJUS - påminner oss om ett annat ljus - död, bomber, granater ---- himmel och helvete!
2016-11-27

  ResenärGenomLivet
Starka kontraster...
2016-11-27

    ej medlem längre
Tyvärr är ju det en vanlig syn för alldeles för många. Bra uttryckt i ord!
2016-11-27

  Rise Little One
Kontrasten är tydlig i olika världar!
2016-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om skilda världar!
2016-11-27

  Fale Bure VIP
Stark, väl skriftat!
2016-11-27

    Sefarge VIP
Avståndet
Mellan hopp
Förtvivlan
Glädje och död
Tål att tänka på
Tack!


2016-11-27

    ej medlem längre
Tänkvärda ord.
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP