Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POETER.SE HJÄLPER MOT DET MESTA PROVA SKA DU SE, LEDAN BLIR LEDIG, SMÄRTAN BLIR SMÄRT, OROLIGHETER BLIR ROLIGHETER ... Akvarell: Solstrale…


FRÅGA ELLER INTE FRÅGA ÄR FRÅGAN

 

 

- står jag vid världens ände?

- Nej! svarade den vise tryggt

- världens ände står vid dig!

...

 

- kommer jag någonsin fram?

- Ja! svarade den kloke övertygat

- du är redan framme och förbi!

...

 

- vem är jag? ...

- Du är du! svarade den ensamme tänkande

- för ingen annan kan ju vara du!

...

 

- varför? varför? varför?

- Därför! svarade den förnuftige

- det som sker det sker!

...

 

- men jag vill inte ha svar på alla frågor

det blir för mycket att härbergera för mig

med en djup känsla av ovisshet skepsism

inacceptans otålighet blir de för mäktigt

...

 

- Men ställ då inga frågor! svarar analytikern 

- svara själv på dina frågor, lär dig skriva poesi

lär dig skriva prosa lyrik, uppmuntra fantasin

föd din humor odla självdistans och självironi

...

 

- okej då! ska bli medlem på poeter.se

det tycks vara medicinen mot det mesta

...

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Solstrale VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-07 11:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa poeter är mycket värt, även för mig. Ska försöka hitta svaren själv idag. Tack för att du påminner.
2016-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Men så bra, att skriva ner sina tankar och läsa andras är till stor hjälp och ger inga negativa biverkningar!
2016-12-07

  Öknens Ros VIP
alla dessa frågor som ständigt dyker upp, de tar aldrig slut. men det vore tråkigt om man inte längre hade några frågor.
2016-12-07

  Jeflea Norma, Diana. VIP

Det är väldig personligt text typisk Uilyam Shekspir (William Shakespeare)
”odla självdistans och självironi ”sade analytikers skalle
Ja tyvärr det oroväckande i relationer hur uppfattas saker och ting
Må så gott.

2016-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP