Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


HUNDRA TOMTAR PÅ FLYKT

 

de trampar på i snö 

flyr för livet vill ej dö

kämpar på i motvind idag

de måste fort framåt sig ta

ej stanna bara gå gå gå i tö

 

de har inte tid för rast

de skyndar på i all hast 

se granatelden dem jaga

om en tomte tas av daga

går han aldrig att laga

 

barn de vid fronten skydda

kommer med glädje och paket

för vem kan förstå säg vem vet

om det finns några ärligt brydda

som vill för freden deras brygga

 

pepparkakor stoppas med krydda

ned i överflöd de far mot magen

lussekatter och glögg i fina koppar

medan granatelden splittrar kroppar

tomten kom! se i glädje barnen hoppar

 

de glömmer grötrim och vers

för att fly det var en riktig pärs

här finns inte ro att ta en bärs

de delar klappar till barnen alla

sedan hemåt tomtarna åter knalla

 

om ingen skjuter ned tomteparaden

blir skandinaven en riktigt glad en

en lycklig flykting som återvänder 

det är unikt sällan det i världen händer

vi är lyckligt lottade i Nordens länder 

som inte krigar med våra grannfränder

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-13 17:50



Bookmark and Share


  ULJO
Fint och tänkvärt i juletid
2016-12-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text i juletid!
2016-12-13

  thyra
Vi har verkligen tur, som lever här! Tack för fina verser!
2016-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP