Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


EN LJUS RIMFROSTPROMENAD

 

mellan grenarna flirtar rimfrosten

gnistrande glimtar glimmar emot

går min ljusa rimfrostpromenad 

hör talltitan och domherren kvittra

nötskrikans skrock nu avbryts abrupt

 

lång skugga av grävskopan når snön

ljuden av maskiners hamrande eko

skatorna flyr skränande mot skogen

jag vandrar över fina Röllingbybackar 

där rester från vikingabyn stoltserar

 

stigen bär mig ned i dalens mörker

solen vandrar gul på midvinterhimlen

huskropparna slukar alla ljusstrålarna

går i mörker på ljusa dagen och längtar

barnen skrattar på avstånd från backen

 

väl hemma igen värmer jag maten

gårdagens pizzarest står på bordet

vittnar om gästen som kom förbi

dotterns klasskamrat så fylld av ljus

att leva är en ynnest att kunna gå lyx

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-12-15 13:54



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
En fin vintrig promenad formas i vackra ord.
2016-12-16

  DavidM VIP
Fint skrivet. Tack
2016-12-15

  ULJO
Otroligt bra
2016-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP