Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… VAKNA VÄRLDEN VÄNTAR PÅ DIG


GOD ÄR MORGONEN

 

sitter med kaffet som är kryddat

cacao kanel kardemumma doftar

ser alla nyheterna på kanalerna

livet i världen kan vara väl svårt

 

tacksamheten rinner upp i mig

klunkar i mig det rykande kaffet

saknar mycket men lever i en lyx

saknar inget egentligen så som de

 

världen skakar 30 miljoner på flykt

som inte har någonstans att ta vägen

de saknar mat vatten bostad pengar

allt har tagits ifrån dem av ett krig

 

bomberna har skadat deras kroppar

de har förlorat sina familjemedlemmar

jag sitter i soffan bara och dricker kaffe

känner en djup tacksamhet och frid i mig

 

känner sorg och smärta för de drabbade

ber en stilla bön om att de ska bli bönhörda

jag är tacksam sitter i soffan och dricker kaffe

de kämpar för sin existens försöker överleva

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-12-16 08:27



Bookmark and Share


  ULJO
Otroligt bra
2016-12-19

  Öknens Ros VIP
det är hemskt med alla krig som sker runt om i världen, tror att de flesta människor känner medlidande med folk som drabbas av krig. många ger också bidrag till olika hjälporganisationer som finns. själv bidrar jag så gott jag kan och är väldigt tacksam för det jag har.
2016-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om skilda världar!
2016-12-16

  OT
Omtänksam-, fin-, och förstående mening i texten. Som utifrån skildrat sakläge kommer från en likvärdig skribent.
2016-12-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja i världen
är det kris på
det får vi många
bevis, ingen behöver
om det vara novis, men
vi kan alla bidra på
nå´t vis så folk
kan få nå´n "spis"!
2016-12-16

  M.Eta
Man blir "matad" av dessa hemska bilder och nyheter varje dag från krigsdrabbade områden. Skäms om klagar på stress att inte hinna få allt klart till jul. Vad är väl mat och julklappar?
2016-12-16

    ej medlem längre
Så fin så!
2016-12-16

    ej medlem längre
Har exakt dessa känslor! Tack för att du sätter ord på dem!
2016-12-16

  Marianne Räf
Ja, kontrasten mellan välstånd och nöd, är knivskarp. Vi har det bra, -
som slipper va´ på flykt! Man kan
undra varför det är så orättvist!
2016-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP