Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale / Eva Åberg


SÅDANT SOM INTE BETYDER NÅGONTING

 

där har du fel helt fel om mig

du tror kanske att allt är så lätt

 

visar dig inte det att jag kämpar

de skulle du inte alls vilja veta av

 

du har din bild som jag vill du ska

den av mig som är hel stark och fri

 

men du tvekar bjuda mig till ditt hus

trots att jag är både fridfull och ljus

 

du har anat något i dunklet i skuggan

av det sken jag aldrig låter brinna ut

 

jag håller samman alla bitarna av mig

just det är vad som betyder någonting

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-12-26 12:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ännu en av dessa smått fantastiska målningar, som jag tycker så mycket om! texten då? den är stramt sammanhållen, mer tät kanske än vanligt av denna skrivare, de sista verserna innehåller ett slags rim/halvrim som dyker upp helt plötsligt och smyckar, gör poemet ännu kraftfullare. jag tycker om denna dikt. ett strålande exempel på ett finfint hantverk! sistversen kan jag bara inte låta bli att reprisera:

"jag håller samman alla bitarna av mig

just det är vad som betyder någonting"



Applåder! tack.
2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP