Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Kvällen övergår i natt

kylan håller i sig

en bil står med motorn på

utanför mitt fönster

avgaserna kommer in

det doftar inte gott

så blir det när kylan kommer

och man inte vill hyra ett uttag

för motorvärmare

det finns många lediga platser

ibland verkar det som det är

en sport att få i gång bilen

och skrapa bilrutor tidiga mornar

det är stjärnklart

det gnistrar i snön som fallit

det är en vacker vinternatt

så som jag minns mina

barndoms vinternätter

när jag satt i fönstret

såg upp mot himlen

drömde mig bort

så som jag gjort denna trettondagsafton

nu är det dags för sängen

sova några timmar

innan den nya dagen tar vid

 

anits 5 januari 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-06 00:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och tankeväckande
2017-01-12

    Dan Myrbeck
Bra blandning av minus
och plus.
2017-01-09

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vinterlandskapet kan vara så vackert...fint foto som påminner oss om att de små fåglarna behöver lite extra mat nu när det är så kallt...
2017-01-06

  Eva Helene VIP
Fina tankar i natten och en underbar bild!
2017-01-06

  Niliboy
Vilken fin bild!
2017-01-06

  Niliboy
Å, va fint du berättar, å natthimlen som kan vara så vacker en vinternatt å kväll. Ja,man blir verkligen glad!
2017-01-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP