Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akryl: Solstrale…


RECEPT FÖR ATT DRÄPA EN MÄNNISKAS TILLIT

 

ställ en fråga, vilken som helst 

när din kamrat svarar var hånfull

men be ändå om fler svarsalternativ

sedan ska du säga till din vän ...

- varför pratar du bara hela tiden!?

 

om du arbetar som polisens anmälningsmottagare

säg gärna ofta att anmälaren pratar väldigt mycket

när du egentligen menar, ska vi ta det från början

 

om ett barn kommer till dig med ett förtroende

säg bara att du är upptagen med din tv-serie 

att ungen ska vara tyst så att du kan höra nyheterna

skrik sedan på barnet för att få det att berätta

 

detta är vad som får dig att lyckas med receptet

på hur man får andra att mista tilliten till dig

 

försök alltid få andra att tappa fattningen

provocera gärna, var nedlåtande, höj rösten

säg att du alltid lyssnar, avbryt hela tiden

säg att du vet precis, skaka på huvudet jämt

visa ingen medkänsla och prata om dig själv

byt ut din väns tillit mot tv-serier och surf

titta ofta ned i din läsplatta eller mobiltelefon

meddela alltid du är sjuk när ni bestämt träff

boka in med flera samma tid och dag så att

du kan svika så många som möjligt på en gång

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-01-14 12:19



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Bra! Tack för råden.
2017-01-16

  StinaJ VIP
En stark text med recept på hur man gör för att bli en svikare, skriven med ironins penna. Tänkvärt och bra.
2017-01-15

  Blått Norrsken VIP
bra skrivet !!! Ett bra recept mot dessa hemska svikare av andra och förhoppningsvis i slutet, av dem själv.
2017-01-14

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text som väcker tankar och funderingar både på andra och på det egna jaget!
2017-01-14

  Marianne Räf
Ingen trevlig lirare! Jag, själv, har
gjort okamratliga handlingar nåra
ggr. i Livet. Å, har själv blivit utsatt
för svek, mobbning å förtal,,, men -
det har bara stärkt mig; Jag vill leva,
fastän andra vill se mig död!! Tror,
Ingen är helt fri från skuld, alla är
svaga; man kan komma på svag is.

Du är en fantastisk konstnärinna !!
2017-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP