Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SINNETS SUCKAN

 

går upp på morgonen varje dag

täcket värmde så skönt så mysigt

kommer ut ur kokongen lustfylld

upplever friskheten syret i kroppen

som svalkar och väcker mig till liv

 

går sedan till badrummet igen

där det kalla vattnet rinner alltid

vaskar mitt ansikte fräscht friskt

känner kylan rena porerna själen

upplever en befriande känsla här

 

går till köket sätter på kaffet 

dofterna från kylen är blandade

väljer smör pastej mjölk och fil

tar fram musli och knäckebrödet

gör iordning frukosten på en bricka

går till vardagsrummet ser nyheter

 

smakerna når mig liksom dofterna

synintrycken blandas ihop med allt

balkongdörren släpper in frisk luft

mackan sköljs ned med varmt kaffe

filen slinker behändigt ned i magen

 

sinnena jublar livligt mättar mig hel

dagens rapporter är så vedervärdiga 

krig mord slakt tortyr barbari rasism

uppror konflikter kriser nedläggningar

smörgåsen filmjölken kaffet vet inte

att livet äts upp liksom dem varje dag

 

sinnenas parad blir en suck och sen stilla

jag känner ingen lust att göra någonting

vill bara skrika åt makthavarna att sluta

sluta kriga konsumera hata våldta förgöra

mackan filmjölken kaffet sätter sig i halsen

kanske jag inte vågar sova och vakna upp mer...

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-02-01 12:58



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Mycket bra skrivet. Visst är det stora kontraster här och där. Hemskt!!!
2017-02-02

  ULJO
Fint fångat denna morgonen
2017-02-01

    Dan Myrbeck
Bra kontrast mellan det lilla
och det stora.
2017-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om en underbar morgon som plötsligt förändrades!
2017-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP