Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tvungen å agera !


Svårt läge


Upplopp i min kropp & själ!
Så less på å va´ nånns träl!,,,
Om jag nånnsin bleve fri ! - -
Trött på detta slaveri!
Vad finns det för ena skäl --
att i bojorna förbli ?!

Mången het 'upp-till-Kamp-sång!'
diktats av skalder på Språng ...
Själv, om en billigt blå Pan,
jag, nu, skrivit i min Plan, -
- att för gott, - nånn djävla gång -
bräda å förinta Fán!!!!!!!!!!!!!!!!

Som i Tvång, - en instängd Vals --
i en löjlig, trång flaskhals - -
sitter jag, -- kan ej annat, ----
som om att Tiden stannat;-
Så, plötsligt, jag överfalls -
utav nått som ger mig fnatt!

I hjärnkontoret växer
kunskaper, som reflexer.
Tar mig friheten å gå
till Mötes tennsoldater, små..
Å, stöd till utsatta häxer;-
det bör de, väl, ändå, få ! !

Vill om i Grytan röra.
Så, då, får jag att göra !
Tänker, särskilt, nu, på en
av alla jordiska män.
Honom vill jag förföra --
-- å ej mer va´ ensammen !






Bunden vers av Marianne Räf
Läst 396 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-13 15:58



Bookmark and Share


  H.C.B
https://www.youtube.com/watch?v=YkbWPwmEudQ

2017-02-19

  H.C.B
Först måste man kaputilera - sen vård. Väl förvsaltade ord!!! snudd på jättebra ;) kram
2017-02-19

    ej medlem längre
Ja det är bra! Så länge man reagerar och kämpar så lever man!
2017-02-14

  Blomma-Stjärna VIP
pressad i en instängd vals - en löjligt trång flaskhals ---- rimmen är djärva som dikten ---- rör om i grytan!
2017-02-13

  överlevaren VIP
Pressat läge men bra tryck i orden!
2017-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Move on! Du kämpar alltid på!
2017-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf