Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

söndag natt mot måndag morgon

jag hör på trafiken utanför att det ännu inte kan kallas dag
min vargtimme, den som jag förr beskrivit
mina vargungar
de kommer till mig en efter en
de bär alla olika namn
oro
misstro
beslut
där bakom kommer honan, den stora, hon letar efter sina små
ger dem di
tillsammans växer de sig starka
i gränslandet mellan sömn och vakenhet närs flocken av mitt liv
även mitt i staden, på insidan av väggar och fönster finns en rovdjurstimma
den grå, tysta, när staden är på väg tillbaka mot sitt ursprung innan den fångas upp igen
dimhöljd
trafiken utanför ökar i intensitet
natten byter plats med dagen
flocken strövar vidare
växer sig starkare
letar föda i tankarna där i gränslandet mellan dag och natt
söndag natt mot måndag morgon




Fri vers av Fredrik Westin
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-20 19:35



Bookmark and Share


  tidsliv
Vilken härlig blandning av stadskärna kontra skogen. Gillar verkligen hur du flätar samman de två områdena.
2017-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Westin
Fredrik Westin