Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gammalt anslag

där finns bilden av en verklighet
jag ser gulnad tejp på ett gammalt anslag
- det kommer att behövas rakblad för att få bort det där, slår det mig
det fattas något, på båda sidor om det bedragna, så måste det vara
något som en gång var aktuellt och tillräckligt viktigt för att sätta upp
det som nu klamrar sig fast och känns lika ofräscht som sängrökning
datum som sedan länge har passerat
ett arkivskåp fyllt av ointresse
fasttejpat, i ögonhöjd fast ändå osynligt
som människorna som sitter utanför affären, de som vi inte längre ser
gulnade, leende, lidande
vi skrapar på ytan
alla stora hus där ensamma människor lever så passivt att råttorna tror att det är obebott
konstigt nog så har vi ändå ingen plats
vad sa anslaget, vad var så viktigt då? vilken bild och vilken verklighet?




Fri vers (Fri form) av Fredrik Westin
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-26 21:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Westin
Fredrik Westin