Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I DEN FALSKA VERKLIGHETEN


så står man där som strutsen
med huvudet i sanden
och vägen är kantad av vrak
så står man där i smutsen
med fingrarna i branden
och skönmålar sin kloak


censur, censur
censurkultur
en strimma ljus
och man blir sur


så stenar man profeter
men smyckar deras gravar
en livslögn, ett stort hyckleri
det dyker upp poeter
som sedan blir till slavar
i träsket som blev industri


en flykt från verkligheten
där sanningen är pantsatt
och tilliten lika med noll
en djupdykningen i smeten
och strax så är du strandsatt
ett dystert men sant protokoll


LARZ GUSTAFSSON 27/2 2017

"Your society makes me sad." (Johnny Thunders)





Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 177 gånger
Publicerad 2017-02-27 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP