Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på goa Alba


Tisdag morgon 7 mars 2017

jag vaknar tidigt

behöver gå på toaletten

ser på klockan

det är bara en kvart innan den ska ringa

jag vcänder på mig

somnar om några minuter

när väckarklockan ringer

går jag upp direkt

i dag ska jag träffa mina fyrfota vänner

som jag längtar

äter det lilla jag får

borstar tänderna

sängen har jag redan bäddat

ryggsäcken gjorde jag i ordning i går kväll

det är kallt denna tisdag morgon

så jag klär på mig så jag inte ska frysa

i går när vi tog vår promenad

frös jag så om öronen

hade nog fel mössa på mig

så i dag tar jag en varmare mössa

en som jag stickat själv

ser inte på klockan när jag ger mig iväg

det är kyligt

ändå skönt med den friska luften

anar att jag gått tidigare än jag brukar

det lyser inga lampor

i dagiset jag går förbi

det brukar det göra

vid konsum står ännu inga bilar

jag har ett grattiskort jag ska lägga på

i den gula brevlådan

mitt yngsta barnbarn

fyller 14 år på torsdag

det är inte lika mycket trafik den här morgonen

det är inte skiftbyte riktigt än i bruket

det går lätt att gå

vägen och stigen där jag går

är torr och fin

inte slaskig i går som den var igår

när vi gick vår pilgrimsvandring

jag går över den gamla järnvägen

förbi församlingshemmet och kyrkan

snart är jag framme

ser att bägge bilarna ännu står på gården

hinner träffa sonen några minuter

innan han åker till sitt arbete

sätter mig i fåtöljen

beredd att hälsa på mina fyrfota vänner

när dom kommer hem från promenaden

med matte

så kommer dom

viftar på sina svansar vill bli klappade

nu har vår dag tillsammans börjat

 

anits 7 mars 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-11 19:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
bra och fint framfört :)
2017-03-12

  Niliboy
Så fint du berättar!
2017-03-12

  aol
Så fint om din vandring till dina fyrfota vänner,
2017-03-11

  Bibbi VIP
Tack för en fin berättelse!
2017-03-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP