Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2002 som en reflektion över kärlekens outgrundlighet... Publicerad här tidigare i april 2005.


Bara som vän?

***

Hur älskar man lagom?
Hur älskar man konventionellt?
Hur döljer man kärleken bakom en mask?
Hur döljer man känslodjup med ytlighet?
*
Hur döljer man den ömhet man känner

bakom ord som att vi bara är vänner?
*
Hur döljer man svaghet inför den man älskar

bakom en fasad av styrka?
Hur döljer man sin tillit och gränslösa tolerans
bakom en mur av
låtsad risk för otro och nonchalans?
~
Hur visar man lagom empati?

Hur döljer man äkta sympati?
Hur förnekar man trovärdigt
att kärleken i sig får en att känna
styrka och livsenergi?
*
Hur får man någon att inse

vad kärlek är?
*
Hur får vi oss själva att inse

att den kärlek vi känner
är det enda som kan bota vår känslofobi?
*
Hur får man den man älskar att inse

att det enda rätta - Det är vi!!!?

*****




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-03-16 11:07



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Underbar text som belyser en fråga vi alla går med.
2017-03-20

  KattenKin VIP
Precis vad jag behövde, så denna sparar jag!
2017-03-16

    ej medlem längre
stjärnklart som nattens alla stjärnor :) varma kramar
2017-03-16

  Den skrivande tysta
Knepigt
2017-03-16

  WyS VIP
Tankar och reflektioner speglar sig i ljuset av?
Vem har svaren....
2017-03-16

    ej medlem längre
Fint och tänkvärt.ja nu för tiden älskar vi och hatar bakom skärmar.jag försöker komma ut ur min avskärmning" (den mentala och ekonomiska) genom att vara sjysst mot de som är sjyssta mot mig.Vill de hatra mig,ok be my guest eller kom hit öga mot öga.Religiöst dravel tycker jag inte hör hemma på en poesisajt.Tack för ordet,från landet där man ej kan andas. P.ga digitaliseringen som gått för långt nu.och Jante kan kyssa mitt feta arsle good bajs!!!!!
2017-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP