Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokstavsbarn

De är så många
de som göms och glöms bort
vi kallar dem för bokstavsbarn
så behändigt med ett system
att sortera
kategorisera
diagnostisera
ADHD
ADD

Så räknas, när en plus en blir två
hur mycket kan vi kosta på
hur mycket kan vi spara
utan att det är någon fara
inte en krona för mycket
med tanke på skattetrycket
och så drar man in assistansen
så fort man får chansen

Vad är en barndom värd
i det vi kallar välfärd?
Det finns helt andra bokstäver jag tänker på
som är svårare att acceptera och förstå

F A T T I G D O M





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Annaemi VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-30 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP