Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Det är över nu" sa mor

Jag har lärt mig simma i vatten. Det gjorde jag för sjuttio år sen. Men bland spyorna, de som väller ut ur TV-apparaten idag, där drunknar jag.

"Det är över nu", sa mor, när kriget tagit slut. "Hemskheterna är borta, ser du!"
Sa mor. Hon höll mig i handen, när vi gick nerför Lilla Bergsgatan i Göteborg.
"Det är över nu!" Och jag minns hennes trygga hand.

- Men mor, det är inte över. Jag ser gaskvävda barn idag. De krälar framför mina fötter. Jag hör deras kippningar efter luft.
- Jag ser ilandflutna, drunknade pojkar på stränder.
- Mor. Det är inte över. Det har börjat om.
- Öppna inte ögonen, mamma. Du vill inte se det.

- Men det måste jag.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-05 19:52



Bookmark and Share


    Melona
Fan, Imm.

Hur kan människan vara så förjävla grym och brutalt hänsynslös? Din nerv och känslighet känns mot min kind. Fan, Imm...

<3
2017-04-06

  Ingrid Trolle
En dikt som går direkt
in i hjärtat och stämmer
med läsarens egna tankar.
Så fint balanserat mellan
då och nu.
Bokmärkes
2017-04-05

  alicja lappalainen VIP
En dikt som väcker mina känslor eftersom mina föräldrar var fångar i Ravensbruck och min generation levde i skuggan av deras upplevelser. Applåd och bokmärke!
2017-04-05

    Lars J
Viktig dikt!
2017-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP