Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild från Google


MANNEN UNDER GINSTBUSKEN

under ginstbusken sitter

en nedslagen man

och ser människor glida förbi

det är mörkt i hans själ

all hans glädje försvann

när han dör är han slutgiltigt fri

ingen vet när det sker

kanske dröjer det än

men hans längtan till himlen är stor

ingen människa vet

när hans vandring är slut

endast Gud som i himmelen bor

 

 

det är en ynnest att få lämna

denna arma jämmerdal

det är en ynnest att få bryta upp

och gå till himlens sal

jag är trött på jordelivet

och på allt det innebär

jag är trött på alla umbäranden här

 

 

under ginstbusken grubblar

en undrande man

som ett dåligt exempel på tro

och ibland är just sucka

det enda man kan

och fundera och sitta och glo

det är midnattstid nu

jordens yttersta tid

sammanhanget är större än stort

födslovåndan är svår

i en tid utan frid

mycket trång är ock himmelens port

 

 

det är en ynnest att få lägga sig

och viska sitt adjö

det är en ynnest att få resa hem

när kroppen har fått dö

jag är trött på jordiskt lidande

och denna svaga kropp

jag har ingen lust

att fullborda mitt lopp

 

 

LARZ GUSTAFSSON  3/5 2017

 

http://3.bp.blogspot.com/-FS21vmazxlA/TjxVeBGbJ9I/AAAAAAAAAQA/aCRSy51jtMQ/s1600/Ferdinand+Bol+Elia+f%25C3%25A5r+mat+av+en+%25C3%25A4ngel.jpg




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 305 gånger
Publicerad 2017-05-03 13:48



Bookmark and Share


  mare VIP
Dikten talar starkt
om längtan till högre ort
bra skriven!
2017-05-03

    ej medlem längre
Håller med dig! Man blir trött på allt elände ibland!
2017-05-03

    ej medlem längre
vackert rimmat och berörande skrivet och bilden välstämd därtill.
Ibland mår kropp och själ inte så bra, då är det skönt få sätta det på pränt och dela bördan med andra. Delad börda är den halva om den tas upp på rätt sätt.
Vänligen
2017-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP