Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Vårprimörer

 

 

Nässlor så gröna
tittar nu upp.
Ägg lägger hönorna
inte vår tupp.

Nybakat bröd
med vallmofrön.
Äggen är vitgula,
soppan är grön.

Efter en dag
uti solens sken
äter vi middag och
vilar våra ben.

Vi njutit av dagens
bestyr och besvär
för nu är äntligen
våren här!

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet
Läst 310 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-05-05 19:32



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Mums, du får snålvattnet att rinna! :)
2017-05-16

  Lars Hedlin
Underbar nyttighet!
2017-05-09

  Bo Himmelsbåge
Underbart fotografiskt målat stilleben,
med vårprimörernas läckerheter!

Nässelsoppa med ägghalvor är en kulinarisk höjdpunkt o tradition av egenplockade nässlor,
som vi brukar avnjuta på Valborg,
om vädret så tillåter!
Mums, samt mycket nyttigt!

Ett sant o säkert Vårtecken, om något!
Fint o vackert rimmad dikt om detta!
2017-05-08

  ULJO
Nässelsoppa gjorde min farmor alltid när jag var ung. Underbart gott
2017-05-07

  Stefan Albrektsson
Ahh, det där är gott! Det är smaken av vår!!
2017-05-07

  soligajag_1 VIP
Så fantastisk med att tillaga en sådan måltid av nässlor och hönan.
Man njuter mer utav känslan från sin egen gård . Den ger oss grönska och livet !
2017-05-07

  Anya VIP
Åhh så fint med bild och text. Ska bege mig ut och söka nässlor. Inspirerad av dig.
2017-05-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig vårkänsla i din fina dikt!
2017-05-06

    ej medlem längre
Detta är sann njutning!
2017-05-06

    ej medlem längre
Bra mat som är billig och nyttig!
2017-05-06

  Rise Little One
Härligt underbar känsla i hela dikten. Man blir glad av det lilla man har... det betyder mycket!
2017-05-06

  M:tin
Härligt!!!!!!!
2017-05-05

    ej medlem längre
Underbart gott och nyttigt
kramar
2017-05-05

  Olof Lagerhorn VIP
Ord och bild leker fram den goda smaken och sköna vilan efter en dag av vårliga bestyr.
2017-05-05

  Heikki Hellman
Härligt. Smaklig måltid! Bon aptit!
2017-05-05

  Salvation Pepper
Fint, och det låter gott! Måste nog se till att prova det där med nässlor.
2017-05-05

  Chawa VIP
Sedan minst 30 år tillbaka är det en årlig tradition för mig att äta urtica dioica för att hälsa våren välkommen. Alltid lika himmelskt gott! Glatt diktat...
2017-05-05

  Niliboy
Väldigt fin vårdikt å jag antar att nässlorna å ägget var goda!

2017-05-05

  Marita Ohlquist VIP
En underbar dag som avslutas med en kulinarisk måltid!
2017-05-05
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet