Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2017-05-06


Finns det liv finns det knopp

 

 

Knoppen vecklar skönhet

och biet kommer så

skapar livets frukter

till fröjd för någon då

 

Den som spottar kärnan

och prickar den i mark

har fullföljt livets kretslopp

och grodden växer stark

 

Snart står mognad redo

för fager vårlig knopp

med lust i livets trädgård

ska framtiden ge hopp



 

© Chawa och Kennet Melin (titeln) 2012/2017-05-06

 

Eget foto: © Körsbärsblom - Eva Himmelsbåge

 

 




Bunden vers (Rim) av Chawa VIP
Läst 565 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-05-07 00:44



Bookmark and Share


  aol
Man känner alla vårens bäckar porla, och just så är ju naturens kretslopp, fint skaldat och så fint du rimmar här.
2017-08-27

  Blått Norrsken VIP
Vackert i en tid av färg och formers explosion i väntan att dramatiskt fylla alla rum med sinnes väldoftande fulländlighet.
2017-06-16

  Bibbi VIP
Så fin.
2017-05-11

  Lars Hedlin
Mycket fint :)
2017-05-09

  Salvation Pepper
Fin dikt som ger känslan av att Hoppet finns överallt.
2017-05-08

  Ingrid Trolle
Så underbart härligt
du sjunger om våren!
2017-05-07

  ULJO
Sant om vårens liv
2017-05-07

  ResenärGenomLivet
Ja, nu får man gå riktigt nära och titta på allt som sprudlar av liv...ljuvligt...
2017-05-07

  Eva Helene VIP
Ännu en pärla i vårens smyckeskrin. Flödande vacker poesi i bunden form, har provat att sjunga den till egen melodi, det går alldeles utmärkt.
2017-05-07

  RitaBrunner
Härlig bild och text!

2017-05-07

    ej medlem längre
Vackert diktat om vårens knoppar och blommor fram till mognadens tid!
2017-05-07

  Linda CH VIP
En riktigt rar vårdikt!
2017-05-07

  Bo Himmelsbåge
Härligt, vårlikt, vacker bild,
av körsbärsblommens, oerhört rikliga flöde!

En enkel, rättfram o gullig dikt om Våren,som omfamnar oss troget varje år!
Men i Våren o Dikten, finns det alltid en kärna, ett frö, en grodd, som kan växa o knoppas till något mycket stort och vackert, om vi vårdar det väl!

Varmt tack, för denna lilla Våreternell!
2017-05-07

  KattenKin VIP
Charmig om vårtider där livscykeln trampar till igen.
2017-05-07

  Robert Gustafsson
Fint och hoppfullt om det levandes obändiga lust här i årets bästa tid.
Tack!
2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP