Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SATTA I RULLNING

 


bollar är satta i rullning
en kanske rullar i mål...
en kanske rentav kan bli en
hård bandyboll gjord av stål
rulla för kung och för drottning
rulla för vardag och fest
snart är den över, min brottning
denna livslånga protest

 

ibland är sängen
näst bästa vännen
där jag kan glida bort
från alla tjatande
kvinnorna, männen
som inte är av min sort
men nu är bollarna
satta i rullning
jag ser en ny era gry
så dygnets timmar
är futtiga, få och
för snabbt tenderar de fly


gungor är satta i gungning
blicken är riktad mot skyn
som i vår älskade lekpark
hemma i byss calle-byn
frön kastas ut över mullen
krokarna väntar på napp
rutorna flimrar på rullen
när ska jag hinna ikapp?

 

LARZ GUSTAFSSON 9/5 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 402 gånger
Publicerad 2017-05-09 20:25



Bookmark and Share


  mare VIP
Tänkvärd dikt
2017-05-11

    ej medlem längre
Suveränt skrivet - kamelen tycks vara en dromedar. Vilken bild!
2017-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP