Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort text om ont och gott, svart och vitt. Helt enkelt om att vi har många val att välja mellan - om vi vågar!


Djävulen och Gud på mina axlar

Djävulen sitter på min ena axel.
Han säger till mig:
att hata världen - den gör mig bara illa
att dyrka mörkret - där kan ingen se mig
att såra andra - för att inte själv bli sårad
att ta till våld - för att besegra andra
att brinna i helvetet - för jag är ingenting värd.

Gud sitter på min andra axel.
Han säger till mig:
att älska världen - den är mitt hem
att välkomna ljuset - den ger mig styrka
att hedra andra - de ger mig sin kärlek
att våga älska - det gör gott för min själ
att komma till himlen - för jag är en av alla hans skapelser.




Fri vers av Nattis83
Läst 674 gånger
Publicerad 2006-05-23 23:34



Bookmark and Share


  stefan.g
Genom go och den i sinnet väl talande vardagen.......För så kan det ju va. På vår axel, djävul och Gud. Där i mellan finns vi och skall bemästra våra val, inte utan att det uppstår en och annan strid. Mycket bra, tack för läsningen!
2006-06-28

    ej medlem längre
Vilken insikt...
Om du är född-83
så blev ja en kristi efterföljare den hösten.
Jag gillar den här dikten skarpt!!!
2006-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Nattis83
Nattis83