Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARABBAS FAN CLUB

regniga dagar

ni vet hur det är

de måste ju komma

och allting det där

helst ska man skriva

om regn och om rusk

solsken och blommor

och kärlek och snusk

men ve den som diktar

om Jesus och tron

han blir genast känd som

non-grata-person

 

 

regnolnen täcker

en gråmulen sky

skriv oförargligt

folket vill fly

in i sin drömvärld

av lögner och strunt

där vill man dväljas

och bo året runt

skriv om hawaii

om öar och sol

inte om isen

vid vår norra pol

 

 

Jesus är hatad

för sanningens skull

och för fasader

Han vräker omkull

man vill ha tomtar

och älvor och troll

man vill ha zlatan

som sparkar sin boll

allt utom Jesus

och sanningens Ord

sådant föraktas

på denna vår jord

 

 

skriv om kristaller

aromterapi

sensualism

eller dagdriveri

törnrosasömnen

ska vara intakt

prinsen som kysser

bemöts med förakt

korsfäst den mannen!

låt barabbas gå

slriar en hop

under himmelen grå

 

 

LARZ GUSTAFSSON 30/5 2017

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 299 gånger
Publicerad 2017-05-30 09:31



Bookmark and Share


    Taly
Välskrivet och tydligt - sådant behövs. Och ja Senta har en poäng.
2017-05-30

    ej medlem längre
Ja man väljer själv hur man förhåller sig till Jesus, tro eller inte tro...
Skäms man för sin tro så är det något som inte stämmer.
2017-05-30

    ej medlem längre
Alla är vi värdefulla oavsett vad vi är och varit - tillsammans blir vi starkare om vi håller varandra i hand

Jesus var fridsfursten









2017-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP