Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ej Nånn Ände?


Bättre Era


Tänk, att vi lever, än !
Det är inte dåligt !
Måste va´ Kärleken,
som vaggar oss tåligt --
här, i gamla Eken.

Sommaren mörkna skall
å kylan tränga på.
Livet glider mot Fall.
Skall Allting sluta så --
med en otäcker knall ?

Fylld av svåra frågor.
Väntar på sanna Svar.
Man blir eld å lågor, -
ett brännande allvar,
- tänt av Sta´ns odågor.

Undrar, om jag en gång
till slut kommer till ro..
Får, väl, ta stora Språng,
samt bygga mig en bro --
å lunka vägen, lång.

Änden kan jag ej se,
- blott den ignorera !
Skall mig söka bege
till en bättre Era ...
... där Gud jag kan få se !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 362 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-06-07 12:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trots allt ont som finns så får vi vara tacksamma för det goda och fokusera på det...fin text...
2017-06-10

    ej medlem längre
även jag tror på en bätte era.
2017-06-08

  Salvation Pepper
Fin text med flera ödmjuka toner, och hopp om ro.
2017-06-08

    ej medlem längre
Ja vi får hoppas att vi kommer till en bättre värld där vi får se Gud istället för allt det onda som ställer till det här!
Fin dikt men lite vemodig och undrande!
2017-06-07

  Blomma-Stjärna VIP
ja, men visst är det väl så att man vill veta vad livet går ut på - kärlek - Gud - upplysning - något som håller för alla och envar!
Bra text!
2017-06-07

  Anya VIP
Fin existentiell text om livet och döden och det däremellan. Jaa tänk om man fann ro någon gång...tänker jag.
2017-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar om livet, kärleken
och döden!
2017-06-07

  ULJO
Att vi lever som gör har nog mycket med kärlek att göra.Kärlek om den är god är bara till godo för själen. Bra skrivet Marianne. Alltid intressant och läsvärt dina texter.
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf