Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På Kant med rymden

Filosofen Immanuel Kant skrev så här
för mer än tvåhundra år sedan:
"Två saker fyller mig med förundran,
stjärnhimlen över mig och morallagen inom mig."

Hans ord är än mer aktuella idag
när vi måste inse
att vårt moraliska ansvar gäller
inte bara människolivet
utan också Jorden och den omgivande rymden




Fri vers av stenhur VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-06-11 16:41



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bra skrivet. TBG
2017-06-14

  Ingrid Trolle
Ett väldigt bra påpekande
om hur viktigt det är att
leva med det moraliska
ansvaret både för människo-
livet och rymden.
Alla människors ansvar
Bokmärkes
2017-06-13

  lodjuret/seglare VIP
Människor vilka ses som 'onda' eller är som psykopater, måste vara de som utgör undantagen. De, om än så möjligt religiösa, verkar inte ha mycket till övers för annan, än sig själva. En text som på huvudet sig ställer, om de som påtagligt eller ej, gnäller.
2017-06-12

  walborg
Viktig text om att lyssna inåt - allting är till låns
2017-06-12

  Larz Gustafsson VIP
Det faktum att morallagen finns skriven i våra samveten är ett bevis för Guds existens.
2017-06-11
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP