Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Undrar över fel å rätt.


Tankar, många...


Vad försöker jag fånga
i aftonen som, nu, är ?
Timmarna är så långa !
I en blekskär atmosfär
rör sig tankarna, många.

Skulle det gå åt skogen - - -
med allt som jag bygger opp, -
å han ej kan va´ trogen
min föga lustiga kropp,
då flyr jag in på logen.

Där vrider jag å vänder
på varenda liten sak, -
men äger, blott, 2 händer;
Kursen, kanske, ej blir rak,
som Trollsjölandets stränder!

Tänkt mkt på Helvetet
i dagar som, nu, har gått.
Undrat över fel å rätt -
Vad för Kunskap har jag fått ?
Är det ett register, brett ?

Spelar, kanske, ingen roll
om han inte älskar mig.
Jag kan se åt annat håll...
Tror faktiskt det ordnar sig, -
på mig, själv, har jag kontroll !

Varje steg å vart moment,
leder mig fram i tid.
Det som stundar än ej hänt.
Det skedda vilar i Frid, --
sen det genom Nuet ränt.








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 328 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-04 01:58



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
"men äger, blott, 2 händer;"
Får mig att tänka på det kloka i att se på sina händer och acceptera det rofull i att låta dem får göra vad som behövs. Göromål stillar tankarna.
2017-07-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärd text, med hopp.
2017-07-04

  överlevaren VIP
Ja tankar som går åt olika håll och en undran om man har koll...tänkvärd text!
2017-07-04

    ej medlem längre
Vad som är fel eller rätt är inte lätt att avgöra ibland! Bra dikt om livets funderingar!
2017-07-04

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är ett fantastiskt avslut på en bra text!
2017-07-04

  ULJO
Riktigt bra Marianne
2017-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf