Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt i Jämmerdalen.


På rätt spår ?


Ska jag komma ifrån
alla dystra kvalen ?
Är Livet, blott, ett lån --
här i Jämmerdalen ?
Eller, - ett sniket rån !?

Ej tystnar kritiken
från min vassa penna !
Vajsing i Trafiken
får nerver å spänna, -
trissar upp koliken !

Vädra hjälper föga.
Det är så varmt, ändå.
Solen i det höga,
alltomfattande blå, -
bländar, hårt, mitt öga!

Man borde resa sig,
beredd på Finalen.
Är, väl, en viktig grej,
å ej bli helt galen!
Förnuft, ha kvar, - okej !

Inne på ett rätt spår,
hoppas jag att vi är.
Vi, ju, mot Framtid går.
Vill veta vart allt bär...
Kanske i Skrifter står !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 360 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-17 18:47



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vetgirig och fortfarande nyfiken på livet, diktar du intressant i bra rim!
2017-07-18

  i af apa
i alperna bör man dikta likaså i jämmerdalen. tycker dina ord bär musik!
2017-07-17

  objekt3
En får inte spå ;)
2017-07-17

    ej medlem längre
På rätt spår, ja det är viktigt att se till att destinationen är den man ämnat!
2017-07-17

  överlevaren VIP
Krafttag på livets vandring och sikte mot en bra framtid!
2017-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf