Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bundet i lösa blad

 

Jag plågar dig att prata
Frågar
Du vågar
Säger att dina dagar o nätter är jag, den enda
Och att du vill återvända
Tacksam att jag vågat tjata

Aldrig förut
Att jag satsat så
En insats svår att förstå
Vansinnig och villkorslös
Men jag såg hur du frös
Och äran är en dumstrut

Kärleken är ingen lek
Den är blod och ben
Ibland hopplös, ibland för sen
Mirakel, spektakel och arbete
Dåligt samvete
Beskrivningar fyller bibliotek

Älskade som försöker, söker dig fram
Utan plattityder
Nära det som betyder
"I got life", nynnar du glad
Vi vänder blad
Utan program

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2017-07-30 19:29



Bookmark and Share


  Pia //
Jag vill säga lycka till, men all lycka till er kanske är en bättre formulering..och, herregud..du är så träffsäker i dina formuleringar och raka, underfundiga livsvisdom så jag blir mållös. Tack..
2017-10-20

  Salvation Pepper
"äran är en dumstrut"
Briljant.

Kärlek och regler är för det mesta motsägelser.

Känslor lever och förändras, oändligt - och i nya former med varje nytt förhållande.
2017-08-02

  Blomma-Stjärna VIP
underbart som livet självt - utan program - men med mycket mod och kärleksfullhet
- känner av satsningen i miraklet-spektaklet kärleksarbetet; gillar känslan - fritt och friskt vågat och ganska så vansinnigt ;-)
- "you got it"
2017-07-31

    ej medlem längre
Kärlek som tror, som vågar, och inte ger upp!
Så fint och omtänksamt "Men jag såg hur du frös"
2017-07-31

  Marita Ohlquist VIP
Underbart med nya blanka ark att fylla med kärlek, värme och gemenskap!
2017-07-31

    ej medlem längre
Åh, det här behövde jag verkligen läsa just nu. Tack ska du ha. Nej, kärleken är verkligen ingen lek... den är allvar...
2017-07-30

  i af apa
bådar gott för nästa blad i livets bok. ja bladen skall vara lösa, bara de hänger ihop... muntert diktat o du fångar kärnan så fantastiskt bra!
2017-07-30

  Lehva VIP
Du lyckas beskriva det obeskrivbara. Bravo.
2017-07-30

  Marianne Räf
Mkt läsvärt å bra å med
härliga rim !! :D
2017-07-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart och berörande diktar du om en kärlek, med många frågetecken i bokens blad. Men ändock lever den sitt fantastiska liv.
2017-07-30
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP