Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bråttom å dräpa.


Mördare


Silverfiskar, snabbt, springer
i rädsla för mitt finger.
Jag vill dem, ju, inte se
på golvet på min WC !
Det lilla livet stinger,
när så döden krossar det!

Känner mig som en filur,
som dödar dessa små djur!
Men kan inte ha dem här
i denna min mänskovärld.
Å, vill ha rent i min bur,
som, ju, är mig rättså kär !

I vinden jag, ock, hört
att ej det Naturen stört
att jag tog dem av daga !
Påminner om en Saga..
Om jag nånnting har förstört,
kan Naturen det laga.

Å, om Djävulen sabbar
för mig, i det hon flabbar,
är det, väl, ej märkligt om
jag blir en mördare, som
ser till att Ondskan drabbas,,,
Ja, å det kan va´ bråttom !!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 538 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-24 21:38



Bookmark and Share


  objekt3
- jag tycker dom är söta
2017-08-30

  Salvation Pepper
Ja, man kan kalla det ondska, eller städning.
2017-08-29

  Anya VIP
Jaa ibland känner man sig som en mördare när man tar livet av en mygga eller som i ditt fall en silverfisk. Men jag vill inte ha dem inpå mig.
2017-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Nej, dem vill man inte ha...och det finns massa andra småkryp som man också kunde vara utan...
2017-08-27

  Blomma-Stjärna VIP
igenkänning här - vill inte heller ha silverfiskar på toa - och fy för mördarsniglar bland mina tomater och kryddor!
2017-08-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Usch, för dessa silverfiskar! Dem vill man helst slippa att ha hemma. Bra om detta skriver du.
2017-08-25

  ULJO
Silverfiskar. Får mig osökt att tänka på "stänkaren" Ingvar Hirdvall i Beckfilmerna. Hans pappa kallades för Silverfisken. Stänkaren tyckte det var ett vackert namn. Men jag antar att u inte delare den uppfattningen. Bra skrivet dock.
2017-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf