Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om grymma å goda faktorer.


Vad händer ?


Det är mkt som händer.
Allt är en riktig Röra.
Underligaste trender
vill ens tillit förstöra
å rycka bort ens fränder!

Försöker mig försvara
mot onda intentioner,
som vill utgöra fara
för mina små fasoner, -
som är -för mig- njutbara !

Jag vill inte gå med på
å förlora all Lycka,
som jag räknat med å få,
å emot bröstet trycka, --
emot Skötet, likaså !

Tror på en Näringskedja,
som sträcker sig genom allt.
Om långt liv må man bedja.
Inför Ödet ta det kallt.
Sig själv -å andra- glädja !

Kan va´ svårt se vad som sker,
då nattens mörker sig sänkt.
Man önskar man visste mer
å undrar om rätt man tänkt --
- eller va´ det mesta - fel ?

Men, så inser jag att, - jo, -
nog finns Indikationer,
som kan höja måttlig tro
till säkra kunskapszoner,
som ger mitt Vetande - ro !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 365 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-10 01:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man får försöka ta allt som det kommer...fint skrivna funderingar...
2017-09-14

  ULJO
En text som bara du kan prestera.
2017-09-11

  Blomma-Stjärna VIP
skimrande-rimmad dikt som rör våra livsfrågor och vårt behov ro och tro, vetande och lekande!
2017-09-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk bra rimmad text, som berör, med sina fundringar om livet.
2017-09-10

    ej medlem längre
att förlora en anhörig hör till det jobbigaste som finns. om det så gäller bara ens katt. bra rimmad text.
2017-09-10

  bumerang

Så mycket rimmade
Skimrande dunkelheter som kan komma ur din "röra".
En porlande ådra av din unika
poesi.

2017-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf