Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BARNBARNEN OCH BARNEN GER MIG INSPIRATION


I DE STUNDER SOM JAG LEVER LEKER JAG SOM ETT BARN

 

deras skratt ekar mellan kuddar

dammet yr och leksakerna flyger

dammråttorna blir kameler i sagan

pannkakorna steks i timmar ibland

 

på hög ligger tvätten som Kebnekaise

vi bestiger inte sådana berg vi kryper

försvinner under mattorna och borden

galopperar genom rytande sandstormar

 

äter klibbiga bullar dricker saft i sängen

smular ned soffan med chips och ostkrokar

låter disken bli ett monument över lektiden

förlorar oss i sagor och fantasier om världen

 

prinsessor prinsar vita springare finns inte

inga spöken som jagar oss genom nattmörkret

finner värme i kramar vi sänder genom rutor

slängkyssar så ömma fyllda av sång till avsked

 

jag sover nästan ingenting men allt är det värt

att leka med barnbarnen och slösa allt på dem

känna mig hedrad av att de blir arga på mig ibland

de framkallar mina superkrafter blir lite evig igen

 

dammråttornas imperium kan stå tillbaks

tvätthögen en manifestation för lekfullheten

diskhögen ett tempel som bevisar existenser

när jag blir stor ska jag ändå trollabort allt ont

 

så möter vita dimmor som lyser mina sinnen

poeter.se får en bild av mitt "mitt i mellan liv"

vad gör hon som är borta ibland ni kanske tänkt

det är mina familj och vänner som tid jag skänkt

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-26 09:23



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Härlig text fylld av liv och lekfullhet!
2017-10-27

  ULJO
Man blir aldrig för gammal för att leka, snarare blir man barn på nytt med barn barn omkring sig
2017-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP