Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


EN BLÄNDANDE DUMHET

 

SKOLORNA

de samlar barn

alla under samma

TAK

 

alla barn är olika

likaså är tak

en del tak faller in

de rasar över barnen

 

där jag bor bojkottas barn

de som är olika de starka

som håller emot all skit

de som inte bryts ned

 

de svaga får inte vara med

på lika villkor eller förutsättningar

de strimlas i dokumentförstörare

ges avslag på skolskjuts blir hemma

 

sedan anklagas de svagas föräldrar

för att inte arbeta mot samma mål

anmäls till socialtjänsten för lathet

när deras barn inte kommer till skolan

 

... Vad ska man säga om politiken?

 

barnen går under samma tak

fram tills dess det byggs hinder

taket rasar över de andras vilja

att integrera och vara en del av

 

somliga skolor systematiserar det

de lämnar allt utan att betänka det

att taket inte längre håller glöms helt

det rasar ute i samhället varför fattar de inte

 

de som ställts utanför skolan med flit

hur skall de kunna bidra till sitt eget

de stängdes ute från kunskapens vinst

att få ett jobb och försörja sig själv 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Solstrale VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-26 10:38



Bookmark and Share


  aol
Ruggigt att läsa hur kan dom med att ställa barn i utanförskap, hemska individer på fel plats som får verka,
2017-10-28

    ej medlem längre
WOW fina du! Vilken bra brandfackla som verkligen behövs! Du borde skicka in detta till någon tidning eller dylikt. Jag har några favoritrader:
"de samlar barn

alla under samma

TAK

alla barn är olika

likaså är tak

en del tak faller in

de rasar över barnen"
och
"de svaga får inte vara med

på lika villkor eller förutsättningar

de strimlas i dokumentförstörare

ges avslag på skolskjuts blir hemma"

Klockrent!


2017-10-27

  Fulbergarn
ja varför florerar mobbing och trakasserier och den svenska ensamheten. JAG vet att en del beror på rygg-klieriet
2017-10-26

  ULJO
Barn är barn, vuxen är vuxen, så varför göra skillnad. Alla är lika värda.
2017-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP