Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkret

Vinterns mörker är här
Lagt sig över vårt land

Dagarna kortare
ljustimmar få
Solen skiner strax under horisonten
Mer skymning under dagen än natt

Tystnaden är svart

Dagens ljus byts bort
till vintermörkrets tid är här på nytt

Hoppet

Att vända mörkrets tysta
till ljusets mjuka smek




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 759 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-11-17 00:47



Bookmark and Share


  H.C.B
Det ska inte vara sommar jämnt. Hellre vinter, så alla dessa tio tusentals jävla somalier får känna på svensk vinter. / mental istid https://www.youtube.com/watch?v=bpKaku8ig7Y

tycker din och denna dikt var mkt bra - fortsätt så.

kram

2018-05-20

  Ronny Berk
Finstämd poesi, smekande ljus tycker jag om !
2017-11-26

  Nils-Robert
Underbar text med fin metafor om ljus och mörker
2017-11-20

  Lars Hedlin
En riktigt bra text med närvaro och känsla! kram :)
2017-11-19

  Anya VIP
Snart är det bara en månad kvar innan det vänder. Tycker särskilt om den sista strofens hopp. Vackert.
2017-11-18

  överlevaren VIP
Mörka ord med ett ljust hoppfullt slut när vinter övergår till vår....
2017-11-17

  Quasimodo
En skön och fin önskan och jag väntar på ljuset!
2017-11-17

  MALVAA
Julljuset kommer snart
så att belysa allt det som svart med det bästa minnen som aldrig kan glömmas :)
2017-11-17

  Blomma-Stjärna VIP
ja, nu är ljustimmarna få -
men hoppet i dina ord
vänder mörkrets tysta
till ljusets mjuka smek!
2017-11-17

  Rise Little One
Strålande beskrivning om mörkret!
2017-11-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Du har en fin dikt här som sammanfattar allt det väsentliga, men när sinnet är ljust då mister mörkret sin kraft !!!
2017-11-17

    ej medlem längre
Vem är rädd för mörkret när man läser dina varma hoppfulla ord!
2017-11-17

  ULJO
Riktigt fint. Särskilt slutet
2017-11-17

  Hon kallar sig poet VIP
Gillar avslutet....
2017-11-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att fundera på!
Fastnade speciellt för det sista stycket!
2017-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"