Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… En fjäril till tröst skapade jag med färgpennorna...


BESKEDET KOM SOM EN SMOCKA

 

hjärtat kan stanna 

när som helst ...

mammas hjärta

hickade till ...

pappa fick besked

pacemaker NEJ!

doktorn sa det hjälper inte bara

en defibrillator - hjärtstatare 

 

facebookvännerna

har gått på kurs i att

hantera ett hjärtstopp 

 

beskedet kom 

golvade oss alla

 

så mycket tårar jag vill gråta ...

det går inte att förstå detta nu

min pappa med stroken och hjärtinfarkt

min son under allvarliga hot mot sig

sonsonen på fyra som mår dåligt hos sin mor

och nu vet jag svaret på frågorna

 

vården kan inte hjälpa pappa min

soialtjänsten kan inte hjälpa barnbarnet

polisen kan inte hjälpa min son

alla står de inför livets feta smocka

när den träffar dem jag älskar

faller jag ned på knä

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-18 16:07



Bookmark and Share


  M.Eta
Svårt att räcka till och ta emot tunga besked, man står där maktlös. Vänner som stöttar behövs.
2017-12-18

  Fulbergarn
en knippe sympati till dig och dina vänner
2017-12-18

    ej medlem längre
Ibland är livet riktigt tungt. :-( Då är det gott att ha nära och kära, riktigt goda vänner och en förmåga att uttrycka och bearbeta det svåra. Tyvärr är samhällets skyddsnät under avveckling, eftersom de som redan har mycket, mycket mer än vad de egentligen behöver, tycker att de själva ska ha det ännu bättre och struntar helt i konsekvenserna på samhällsnivå. I sådana stunder är de drabbades röster ännu viktigare än någonsin tidigare. Tack för att du delar.
2017-12-18

    Lars J
Skapandet är en utmärkt tröst och hjälper till i svåra stunder.
2017-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP