Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Översättning/tolkning av Stephen Fosters dikt


Drömmare sköna (Beautiful Dreamer)

Drömmare sköna, vakna till mig
Stjärnljus och daggstänk än väntar på dig;
Ljud från en ond värld som dagen bestått
Har vaggats av månljus och äntligt förgått

Drömmare sköna, drottning av sång
Hör när jag friar med lovsång till dig
Borta med vinden är levenets tvång
Drömmare sköna, vakna till mig
Drömmare sköna, vakna till mig

Drömmare sköna, på sjön ljuder sig
Najaderna sjunga dig när Lorelei
Över var våg går ångor och sus
Som väntas avta vid morgonens ljus

Drömmare sköna, lys på min själ
Så som var morgon lyser på dig
Då tages av oron ett längtat farväl
Drömmare sköna, vakna till mig
Drömmare sköna, vakna till mig




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Inkognito93
Läst 271 gånger
Publicerad 2017-12-19 02:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inkognito93
Inkognito93