Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åkergroda är fridlyst ... Den är rödorange på magen och så vacker när den gracilt hoppar fram genom skog och mark...


hjärtat i midvintertid

 

Dessa djur kan inte leva kvar

när deras vattendrag dräneras

för att cyklar joggande

ska fram torrskodda....

 

Det är likhetstecken med

orörd natur för fridlysta djur...

 

Jag kände mig naturligt vis 

fick en upplevelse som tar pris

skogen där djuren bodde var nu bara ris

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-01-02 16:38



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ja grod-spel är fint, men det var länge sen jag hörde
2018-01-02

  Valter Örn VIP
Det som likt naturen inte har en röst; blir överkörd ....
2018-01-02

  DavidM VIP
Viktiga strofer om naturen och dess plats för fler än människor.
2018-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om hur det blir när människan skall ta sig fram så bekvämt som möjligt!
2018-01-02

    ej medlem längre
Bra text som belyser vårt ansvar med djur och natur. Det är dags att dra på sig stövlarna och bry sig om våra grodor!
2018-01-02

  ULJO
Bra skrivet om när mänssklighetens framfart inte alltid är till godo.
2018-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP