Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Paris gator svämmar över pga politiska segdragna beslut


TAVERNA PARISUS

 

 

blåa stråk av drömmar

siluetten av en konvoj mot

ett berg av fyllda magar

han skriker olyckligt nu

floden driver in med ord

 

 på Paris gator flyter tavernans stolar

rinner över asfaltens parkeringsrutor

smälter strimmor av drivande isflak

som drar ut ur parisarnas hjärtan

 

svart ter sig gatubilden utan gatubelysning 

svängande snurrande strömmar far fram

det lurar en eka i varje gatuhörn till räddning

valvens begynnelsebokstäver drunknar

förtryckta orddepåer sipprar ut bildar skrik

muskelbergens tyngd pressar dem fram

 

den tungsinta olyckliges skönsång

klingar sorgset från balkongen

hoppets anhängare räddar strandsatta

lindas in i filtar bjuds på värmande dryck

de sliter med benens nedkylda oregerlighet

 

vit gul blå rödblinkande bilkonvoj

strider med bilden av det gängse paradisets

idén att alla ska räddas ur översvämningen

palatsets väggar rasar när Noaks ark dyker upp

ett samelsurium av röster får inget gehör

makthavarna kan inte fatta långsiktiga beslut

 

 




Prosa (Kortnovell) av Solstrale VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-01-31 12:54



Bookmark and Share


  ULJO
Är väl ett problem i många storstäder.
2018-01-31

  Stanley Rydell
Bildrikt iakttagen berättelse, känns samtidig, inifrån. Slutraden påminner om novellvirtuosen Lydia Davis oneliners som hon kallar (kort)noveller. Som i Samarbete med fluga, Sekwa förlag 2012.
2018-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP