Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
två ord hittade varandra bildade en mening som födde en dikt


STÅLSÄTTA SIG

 

jag kan inte stålsätta mig

pålägga mig bojor av stål

gjuta min strupe i järn

 

strypa dig som du ströp mig

det kan jag aldrig aldrig nej

 

skrapa mig på ytan

lyssna mig blint

förgör mig hel

 

men stålsätta mig kan jag ej

 

ordformlernas makeri går förbi

de har svarta kappor på ...

på semestern som aldrig kom

 

indigoblåa sjöar viker ned

solen i sitt hav

i ockra gyllene stråk

 

bländande ter sig livet

svartmålas av färgblinda

som stålsatt sig

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-02 22:29



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Tack för dessa sanna ord!

"bländande ter sig livet
svartmålas av färgblinda
som stålsatt sig"

2018-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP