Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill flytta från all skit som sker in på knuten

 

känner en sådan sorg i hjärtat

upplever en oändlig hjälplöshet

 

varför hjälper inget man gör

vissa bara förstör

de som så gör

för att tvingats överleva

dessa kan jag ändå förstå

men politiker som gör så

de kan man aldrig mer lita på

de skär ned på personal

låter det bli till hela havet stormar

sedan de ifrån sig skyller 

och står där och gormar

pekar på unga blivit kriminella

politiker de är ju inte snälla

de ska alltid sig själva

i bättre dager framställa 

babbla sina floskler ursäkter

de svettas blir röda 

sliter sina hår i affekter 

medan samhället det blöda

de undrar varför gamla ligger döda

ja men de sparade ju på vård

och lade ned varje fritidsgård

tog bort varje lärare med kompetens

der är så det blir - det kallas konsekvens

men vissa de sitter bara i fyra år 

så då behöver de ju inte tänka

sedan de låtsas de inget förstår

inte ens en insikt kan de skänka

blir så chockad över utveckling

dags att ta betäckning

för här med lögner folk de skjuter ned

konstigt att hela samhället blir på sned

vem har någonsin kunnat på lögner bygga

det är inte så medborgare blir trygga

vad ska vi med alla dessa hittepå

ohälsan hos unga har ni spätt på

dragit ned på resurs vid behov

det är en stöld jag kallar för grov

ta ifrån barnen sin utbildningsrätt

det är grov stöld rätt och slätt

hur ska de då få ett jobb

politken beter sig som en mobb

får fler att börja blunda

samhällsvisioner av idag är grunda

fy skäms på många politiker av idag

vad ni har för er det fattar inte jag

detta borde varit reglerat enligt lag

nu får ni inte mitt stöd på ett bra tag

jag ska se till att ni får stå ert kast

barnen ni ger både börda och last

för att era visioner var av plast

 




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-06 17:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Dig till fullo.
2018-02-06

  Fulbergarn
De bygger en klyfta och klyftan tycks växa även om jag upplevde det som att den minskade runt typ 2000
2018-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP