Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tillit


Snöduken ligger kvar på bordet
men om en liten tid
ska det avtäckas

Då kommer de tystlåtna fåglarna
att återfå sina röster
och även jag
som har börjat pröva min röst

Det ska bli vår ännu en gång
och då kommer vinden
att smeka min nacke
och värmen räta min rygg

Jag ska lyssna till budskapet
som jag hört så många gånger förr
men som jag behöver påminnas om

Det stavas tillit




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-02-24 15:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2018-03-13

  Anya VIP
Jaa det gäller att ha tillit till våren, tänker jag. Jag har redan hört fåglarnas kvitter. Vet inte vilken fågel det är som alltid kvittrar på vårvintern. Men den är så välkommen.

Fin text som jag tycker om.
2018-03-03

  ULJO
Fina ord
2018-02-26

  Monika A Mirsch VIP
Fåglarnas röster, naturens under skapar grunden till vår tillit - insiktsfullt diktat!
2018-02-26

  Bo Himmelsbåge
Vacker, ack, så gnistrande skön vinterbild vid vatten... men ändå,
nu är det längtan efter vår som gäller...
Då gäller det att ha tillit...
på att den kommer igen, som den alltid brukar göra...

Detta skriver om Du så klokt och hoppfullt i din dikt...
Snart kommer fåglarna att återfå sina röster och även vi kommer så smått att börja slå små drillar i vårsolens sken...
Härligt!

Tack, för denna hoppets fana!




2018-02-25

  Chawa VIP
Hoppfullt, inspirerande, bejakande och så insikten... väl värd att bli påmind om - om och om igen. Tack för denna diktpärla!
2018-02-25

    ej medlem längre
Min tolkning är att dikten handlar om tilliten till en annan människa.
2018-02-25

  Respons VIP
Vackert och livsbejakande!
2018-02-24

  ResenärGenomLivet
Ja, trots att snön fortsätter att vräka ner, så vet vi att våren kommer...helt plötsligt så är den bara här...det ska bli skönt...
2018-02-24

    Birgersdotter VIP
Så fint...trösterika ord.
2018-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Men, så fint...att tålmodigt vänta på att det skall ske!
2018-02-24

  Bibbi VIP
Upplyftande ord.
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP