Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN DÖENDE VETENSKAPENS ÖDE

 

sipprande svarta sega ord 

ur ett urberg rinner trycksvärtan

orden som föds är svaga och klena

de får ingen mening att uppstå uti

 

tidigare fanns högar och travar med böcker

en gång byggda till ett magnifikt vetenskapshotell

där studenter brinnande för kunskapen fick bo

mitt bland kvarglömda kringströdda avhandlingar

 

ideerna hade mognat där en tid men fallit i glömska

kvar fanns en ljusgråbeige stod av ödet täckt av damm

en minnesstaty över svårmodet och egensinnigheten 

en åminnelse om att aldrig glömma att hålla huvudet kallt

 

hösten skulle komma och bladen rassla högljutt i vinden

sedan skulle den långa vintern som var utan slut komma 

ett öde golv med blottlagda golvbräder fyllda av trossatser

is och snö skulle begrava alla ordens innebörd under trycket

 

ingen skulle sedan någonsin minnas vart tiden tog vägen

bilar båtar bussar flyg fanns inte mer på denna jorden ...

allt skulle begravas under snömassornas renaste kristaller

förvandla allt till nya fossila bränslen under årmiljonerna

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-03-29 08:23



Bookmark and Share


  Fulbergarn
"en ljusgråbeige stod av ödet"
2018-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP