Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt till Jacob Wessbo-mannen jag älskar över allt på jorden.


Dansande älva

Jag dansar i månljusstrimma,
badar i stjärnehav;
är evighets långa timma,
hjärtat i livshjulets nav.
Jag tar aldrig något för givet,
vet blott att vår värld är så stor;
för skimrande älva i livet
som dansa i daggvåta skor.

Så obetydlig och liten
men betydande stor ändå
jag ofta den känslan förnimma
var gång som jag tänka uppå
att livet ska levas med jubel, med kärlek,
med djup och med sång;
I tanken jag dansar som älvan
i skimmer till soluppgång.

/Anna Ahlborg




Fri vers (Fri form) av Anna Ahlborg
Läst 384 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-14 16:41



Bookmark and Share


  ULJO
Älvdans så vacker
2018-04-15

  Alysse VIP
Så ljuvligt skört och vackert!
Bokmärkes
2018-04-14

  KattenKin VIP
Wow så vackert!
Den vill jag läsa
om och om igen,
så jag sparar den!
2018-04-14

    Lars J
Målande och vackert, bravo!
2018-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Anna Ahlborg