Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TEXTEN TIDIGARE PUBLICERAD MEN LIKA AKTUELL FÖR DET...


POESIHULIGANER FOTBOLLSHULIGANER OCH STATLIGT STÖD

 

 

 

hej stat... Kolla

alla som ej har mat

eller ens en stol att sitta på

som saknar till och med ett fat

ingen av dessa är lat

 

det finns i världen så mycket rat

så man trillar i spat

och jag är inte vidare flat

jag tycker till uttrycker med prat

 

men nu tycker jag mig se en trend

gör halt gör om börja på nytt igen

ser ni vad jag ser så brevet sänd

 

fotbollshuliganer hårda killar inga kvinns

florerar där supportrar och klubbar finns

de existerar där det kommer in bidrag

från stat, sponsorer och biljettintag

 

har ni någonsin sett poesihuliganer

nej jag tänkte väl det så börja fundera

poeter skriver hänger inte på planer

inte heller får de bidrag nu mer

 

mot våldsextremism botemedel är

ge dem inget bidrag så slipper vi det där

ge poeterna bidrag för inga är ute och slåss

fotbollshuliganer borde bli som oss

 

Eva Åberg 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-17 10:16



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
När ska kärlek gå före aggressivitet? I vår tid?
2018-04-17

  Valter Örn VIP
De som skriker mest får mest. Så är det också inom sjuk-och hälsovård. De starkaste patientförbunden får mest stöd.
2018-04-17

  KattenKin VIP
Bra rutet! :)
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP