Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubriken lånad från psalmen skriven av Johan Olof Wallin


DEN BLIDA VÅR ÄR INNE

 

Nu brister fruktträdens

svällande knoppar

 

klär knotiga grenar

i rosa och vitt

 

smaragdgrön gräsmatta

har nyklippt premiär

 

i trädgårdspallar

tittar nysatt nyfiket upp

 

rosorna visar blygt

sina spröda blad

 

gräsänder kryssar

på spegelblank sjö

 

honorna ruvar ägg

i boets trygghet

 

ett stilla vårregn livger

kommande grödor

 

vårens ljuvliga skönhet

sjunger vemodig sång

 

om livets bortgång

och återkomst

 

för sköra sinnen

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-05-05 17:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, en ljuvlig tid är det...underbart vackert...
2018-05-12

    Dan Myrbeck
Mycket vackert skaldat.
2018-05-07

  ULJO
Briljant
2018-05-07

  Feliaxel VIP
Vackert
2018-05-07

  Fem hjärtan VIP
Åh, vilken underbar hyllning till den härliga våren!
2018-05-06

  Anya VIP
"vårens ljuvliga skönhet
sjunger vemodig sång

om livets bortgång
och återkomst"

Jaa sannerligen, så är det. Känns igen. Bra!
2018-05-06

  DavidM VIP
En fin hymn för årstiden, dess medverkande, dess färger och dess känslor.
2018-05-06

  Blomma-Stjärna VIP
härlig text att läsa för att vara i kontakt med allt som händer med vårsolens inträde - och jag tycker om att du har med en vemodston mitt i ljuvligheten!
2018-05-05

    ej medlem längre
Du har tagit titeln till en psalm och det gjorde du helt rätt i. Även den här skulle kunna vara en psalm. Så vacker!
2018-05-05

  M.Eta
Fin hyllning till vår underbara tid, vår och försommar.
2018-05-05

    ej medlem längre
Allting vaknar och sträcker armarna mot nyfött liv...det är vår!
Tack för en underbar text!
2018-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP