Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det handlar alltså om rim som simmar omkring och blir till ingenting ett meningslöst stim av ord på vår jord eller? ...


KOMEDI

 

i tårarnas dal

gråter man sig smal

i skrattets kammare

slår man sig smal

med gummihammare

 

i nostalgins gränsland

får du sällskap av talande and

anden berättar att belackare

stulit deras röst som nu

sålts till så kallade kvackar-hackare

 

i glömskans väntrum

sitter både (be)-talbar och stum

i kom-ihåg:ets allvarsamma nu

sitter vi med penna i högsta hugg

både jag och du

där vi försöker teckna ned

en komedi - om den blir rolig?

det vet ingen ... kanske solig?

 

för i dysterhetens balsal

sitter både fattig, rik, tjock och smal

alla mäts vi med linjal 

ingen vill längre se lyteskomik

de vill bara skratta åt en å annan pik

och på andras bekostnad bli stenrik

 

svammelsurium är det en fisk

nej nu får jag på fingrarna pisk

 

komik ses i mimik.

optik i kubik. sik i en vik.

rustik mystik i en butik.

antitryptik i retorik misstas för etik.

polemik med poetik kan bli som att gå över lik.

pantomik är en problematik om det saknas rytmik.

plastik behövas för att lyfta upp efter dystopik.

unik tik väcker tankar på filantropik.

skrik får mig att fatta panik.

med komik finns en problematik att det inte är roligt med hammare och spik för att få upp kokosnöt så söt, man blir ju bara blöt då den spricker upp denna nöt... 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-03 16:04



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Utredande text med mången poäng som det svänger om. Känner igen mig med rimmen, när man får dille på dem liksom. ;)
2018-05-03

  Viksten
Dina dikter behagar mig
2018-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP