Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egna teckningar oftast ifrån att jag varit publik på Tellus öppenscen eller jazzjam...


SKRIV FÖR GLATTA LIVET RÄTT OCH SLÄTT


Skriv rätt ut
Skriv utan slut


Med en tvetydig början
Som kanske slutar i ett stup
Skriv om yta eller djup


Se dig ovanifrån se dig liten
Se dig stor som en jätte se dig sliten


Kanske är du rik
Kanske är du fattig
Kanske en humla som surrar förbi


Du kanske blivit en mås
Eller är du en uppäten smörgås


Hur känns det att vara lat
Eller äta sig mätt på mask som enda mat


Kanske har du förvandlats till en trast
Eller är du en arbetare som sliter utan rast


Ta utmaningen och låt orden leda dig
Tråkigt får läsaren då aldrig så säg


Var en liten mus och smyg i ett hus


Förställ dig vara en blomma
Beblanda dig med de fromma


Kanske är du en druva torkad till ett russin


Vad du skriver kan då endast gå in


För fantasin som rinner opp
Går in genom venerna som ett dropp
Det når hela läsarens blodomlopp

 

Skriv som enda tidsfördriv och aldrig pappret riv 

 

Skriv  och med orden driv låt dem möta motstånd

 

Ge dem till en vän eller ta dem hem igen

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-08 09:03



Bookmark and Share


  MALVAA
HELT RÄTT!
2018-05-09

  Valter Örn VIP
Mycket bra skildrat. Det finns ett outtömligt stoff där ute att ösa ur, och det är gratis. Och det man ger ut får man tillbaka i skrivarglädje.
2018-05-08

  Poeten Salvador VIP
Med glädje som kraft
2018-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP