Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fånga mig om du kan

 

Morgonen örfilar upp mig
och skrattar mig rakt i
ansiktet

Han sätter på mig
tagelskjorta och
fotbojor

Fånga mig om du
kan säger han
när han går
och ber mig
tänka positivt




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 481 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-05-18 08:07

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Gör som jag, drick en mugg med starkt kokkaffe och läs nattens nyheter, då blir man både pigg och upprörd samt springer ikapp och ibland t.o.m om morgonen.
2018-05-19

    ej medlem längre
Dina rader fångade mig. Trivsamt från din penna som brukligt!
2018-05-18

  DavidM VIP
Väl författat, påtaglig läsning.
2018-05-18

  Bibbi VIP
Kul.
2018-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Att fånga dagen kan vara ett hånskratt, när eländen står på kö. Du fångar orden så bra, om detta många slänger sig med. Carpe diem och tänk positivt, inte alltid det lättaste.
2018-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Men så bra du skriver, känner igen mig i texten!

2018-05-18

  lodjuret/seglare VIP
Texten får mig att tänka på en annan poet här inne som en gång gav rådet att behandla andra med vänlighet, oavsett de gjort sig förtjänta eller ej.
2018-05-18

  Solstrale VIP
Du denna är perfektion! Bravissimo!

Det känner jag igen!
Man bävar för piskan!
Dagen jagar en i ända... ;)
2018-05-18

  Ezmeralda VIP
Så bra formulerat.

2018-05-18

  Kungskobran VIP
Fången är man bara i sitt huvud.

Fint formulerat av dig
2018-05-18

    Sefarge VIP
Frihetslängtan låter aldrig
sig snärjas. Vilket du fångade
så bra med denna din dikt!
:)

2018-05-18

  Cikoria Blå VIP
Men du fångade däremot något här...



2018-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten